Tips om je vakantiegevoel langer vast te houden

 

Na een mooie vakantie is je lichaam weer ontspannen en je hoofd weer helemaal leeg. Je kunt er weer tegenaan! Nu is het de kunst om dit uitgeruste gevoel en dit lege hoofd vast te houden, om niet meteen overspoeld te worden door een tsunami van werkmail of in paniek te raken van de lege plekken in je agenda die op mysterieuze wijze lijken uit te sterven. Daarom hebben we tips om het vakantiegevoel (langer) vast te houden voor je op een rij gezet. Heb je net gevlogen op Amsterdam, en ben je weer thuis? Pak deze tips er dan even bij!

 

1. Druk een vakantiefoto af.

Kies een leuke vakantie foto; een waar je blij van wordt, een waar je spontaan een glimlach van op je gezicht krijgt. Hang, zet, of plak deze op een plek in het zicht. Dit kan thuis zijn (op de koelkast) maar ook op het werk (je bureau ofzo).

Elke keer als je de foto ziet, denk je weer even terug aan dat moment en hoe je je voelde.

 

2. Bewegen in de buitenlucht.

Op vakanties ben je veel buiten. De stofjes die je lijft hierdoor aanmaakt verhogen je goede humeur. Je kan lekker gaan sporten in de buitenlucht, maar een lange (romantische) wandeling doet ook al wonderen!

 

3. Kook vakantiegerechten.

Haal je vakantieland weer een beetje terug door gerechten te koken uit het land waar je geweest bent. Bijvoorbeeld Italiaanse Tiramisu, Spaanse Tortilla, Chinese Dim Sum of Vietnamese Summer Rolls (wanneer je een vliegvakantie naar Vietnam achter de rug hebt). Met een lekker drankje erbij waan je weer helemaal op vakantie.

 

4. Maak een fotoboek.

Het is wel even een werkje maar dan heb je ook wat! En de eerste weken na je vakantie weet je alle verhalen. Dus uploaden die foto’s en een avondje ouderwets inplakken of maak een online fotoboek bij bijvoorbeeld de Hema. Elke keer als je je fotoboek erbij pakt, heb je meteen weer een vakantiegevoel te pakken!

 

5. Houd je vakantie tempo aan.

Blijf de tijd en de rust voor dingen nemen. Eerst even zitten voordat je uit je werk gaat koken bijvoorbeeld. Neem de tijd om rustig te lunchen, te dineren of om bij te praten. Plan de dagen die niet hoeft te werken niet meteen vol. Kijk gewoon waar je zin in hebt en doe dat, of doe niets (zie punt 7).

 

6. Trek je niets aan van de dagen.

Op vakantie vergeet je soms welke dag het is. Dit komt omdat je elke dag iets anders doet en zo niet in een vast ritme terecht kan komen. Trek je dus niet zoveel aan van de dagen; ga uit eten op maandag, drink wijntjes op woensdag en ga vroeg naar bed op vrijdag. Zo word je week onvoorspelbaar, net als op vakantie.

 

7. Durf niets te doen.

Op vakantie is het heel normaal om een hele dag niet te doen, beetje op het strand liggen of bij de tent hangen. Probeer thuis ook eens wat vaker gewoon even helemaal niets te doen. Voel je er vooral niet schuldig over, dat doe je op vakantie namelijk ook niet.

 

8. Draai vakantie-muziek.

Maak een playlist met de muziek waar je tijdens je vakantie vaak naar luisterde. Zet er ook een paar liedjes uit je vakantieland tussen. Zo waan je je weer even helemaal terug. Zie ook deze 12 tips hoe je jouw vakantiegevoel langer kunt vasthouden.

 

9. Vier feestjes.

Er hoeft niet altijd een speciale gelegenheid te zijn om vaker met vrienden af te spreken.

Vier kleine feestjes, gewoon omdat het donderdag is of omdat je naar de kapper bent geweest!